Goed werkgeversschap is een verplichting die de wet oplegt.

April 2019

Tantalus spreekt:

Het is moeilijk om de hele slechte bureaus te herkennen. Die bureaus die alles doen om aan werk te komen, die klanten lokken met cadeaupakketten, bonnen en rechtstreeks aanbieden dat de eigen bijdrage nul is. Extreem aantrekkelijk om daar je kraam aan uit te besteden. Populair als werkgever ook, dynamisch, vooruitstrevend, daar wil je werken!

Totdat je daar aan de slag gaat, totdat je ziet dat veel van je collega’s in opleiding zijn bij een postorderbedrijf, totdat je ziet dat collega’s leerling zijn en zelf leerlingen begeleiden.

Totdat je merkt dat de arbeidstijdenwet met voeten wordt getreden, genegeerd en bespot. Dat de cao alleen gebruikt wordt door de werkgever als alle toiletpapier echt op is. Dat je wordt uitgeknepen als een citroen, dat je gedreigd wordt met ontslag op staande voet, werkweigering en verlies van inkomen. Tot je er lichamelijk ziek van wordt.

Dat je aanvangssalaris drie euro bedroeg terwijl werkgever er vijftig vangt van de verzekeraar.

Dat je later echt blij bent dat iemand tegen je zei ‘stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.’, want dit kan echt niet.

Zo’n kwelling