Nieuwe CAO slecht voor de toekomst kraamzorg

In de Kraamzorg zijn reguliere vakbonden de schaamte voorbij. De nieuwe cao voor de Kraamzorg, overeengekomen zonder de vakbondsachterban daarover te raadplegen, is uitgelopen op een deceptie voor de kraamverzorgenden.

 

Daar waar verzekeraars de werkgevers voorzien hebben van een tariefsverhoging van ruim 4% leveren kraamverzorgenden bij dit cao akkoord grosso modo nog steeds in. De grootschalige aanslag op de reiskosten van een eerder weggestemd cao onderhandelingsresultaat is dan weliswaar van tafel maar véél beter is het niet geworden. Een kraamverzorgende met een half contract moet (uitgaande van een heel bescheiden autootje, nodig om van werkplek naar werkplek te komen) nog steeds iedere maand tussen de 150 en 200 Euro méénemen om te mogen werken. 

 

De schamele loonsverhoging van 0,65% maakt de laatst bedachte verslechtering van de reiskosten regeling net niet goed, het inleveren gaat nog steeds door. De bedongen loonsverhoging van 1% per 1 juli 2017 brengt eindelijk iets op voor de kraamverzorgenden maar valt wel erg laat in zo'n schamel cao resultaat. Werkgevers 'vangen' vanaf 1 januari 1,74 Euro extra per uur, werknemers krijgen daar een dubbeltje per uur van mee.

 

De werving van personeel gaat moeizaam in de kraamzorg, heel moeizaam. De sector vergrijst, er worden nauwelijks voltijds contracten aangeboden en jongeren kijken wel uit om te opteren voor een baan in de kraamzorg. De 'markt' zoekt naar alternatieven voor de kraamzorg, ziekenhuizen, klinieken en kraamhotels springen daar op in. Lukt het niet om van Kraamverzorgende een acttractief beroep te maken met een rechtvaardige loonverdeling dan is de sector ten dode opgeschreven. Werkgevers hebben met deze cao de sector geen dienst bewezen, ze hebben misschien wel het einde van de bedrijfstak bespoedigd.