Ziekteverzuim

Augustus 2017 -  De krapte op de arbeidsmarkt, ook in de Kraamzorg, wordt langzaam maar zeker merkbaar. Werkgevers wringen zich in de vreemdste bochten. Er zijn werkelijk horrorverhalen opgetekend over vakantietoewijzing en de wijze waarop werkgevers hun uiterste best doen om de cao met voeten te treden, nee te vertrappelen. Als het om de cao gaat kunnen een heleboel werkgevers plotseling niet meer begrijpend lezen.

Nu de capaciteit rond de vakantie zo ongeveer tot het uiterste is leeggewrongen zijn er al aardig wat werkgevers die hun toevlucht zoeken in het 'terugdringen' van ziekteverzuim. De meest vreemde regelingen komen mij ter ore, zoals het gegeven dat een ziekmelding altijd 's ochtends moet worden gedaan. Waarom zo vraagt u, omdat de verzuimmedewerker maar halve dagen werkt! De meest populaire maatregel is het laten verdwijnen van verlofuren in ruil voor ziekteverzuim, dat wordt heel vaak geprobeerd toe te passen. Een oplettende kraamverzorgende mailt dan direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek om info en support. Doe dat ook, kwel jezelf niet en laat je niet kwellen.

Dat ziekteverzuim een ernstig en kostbaar probleem kan zijn in een organisatie is bekend. Het symptoom is dat er veel zieke werknemers zijn, de kwaal is meestal de organisatie zelf. Ooit stelde de grootste vakbond in dit land 'gezond werk verzekert beter'. In dit geval betekent dat : woon werknemers niet uit, sla acht op werkdruk en laat een fatsoenlijke beloning en goed sociaal beleid de hoeksteen zijn van een gezonde organisatie en zie... gezonde werknemers volgen.

Tantalus