Een ‘Like’ op Facebook svp

Het water week van mijn lippen. Het is pijnlijk op meer dan één manier. Er verschijnen vanuit de NBvK berichten, informatie en verhalen op de NBvK Facebookpagina: Werken in de Kraamzorg en op de website van NBvK.nl. Deze berichten worden veel gelezen en veel gedeeld. Ze zijn over het algemeen lezenswaardig, vaak kritisch en heel vaak weinig complimenteus voor werkgevers die er een zooitje van maken. En gelooft u mij vrij, dat zijn een heleboel werkgevers (en niet de minsten). Sommige Facebook-posts worden duizenden keren gedeeld.

 

Toch zit daar de laatste tijd een beetje de klad in. Niet omdat de berichten niet gelezen worden, we kunnen zien dat duizenden dat nog steeds doen, maar omdat de ‘Likes’ niet gegeven worden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat als er een Facebook post is met veel ‘Likes’ dat dan de werkgever de ‘Likes’ naloopt om even te kijken of één van zijn personeelsleden aan een onwelgevallig Facebook-postje een ‘Like’ heeft gegeven. Om daarna dat personeelslid aan te spreken over het feit dat zo’n Facebook post ‘ge-Like-d’ wordt.

Kleinzielig en hoogst onterecht. Over kleinzielig zullen we het niet hebben, ’s avonds Facebook naspeuren om door duizend Facebook duimpjes heen te lezen of er geen werknemer tussenstaat kan alleen maar betekenen dat het denkraam van die werkgever zo gekrompen is dat er geen oorspronkelijke gedachten meer bij passen. Voor die werkgevers ‘Get a Life!’.

Los van het feit dat een werkgever zich alleen maar met jou mag bemoeien als het onder werktijd over werk gaat. Al het andere valt buiten zijn invloedssfeer en zeker buiten zijn bevoegdheid. Niet meer doen dus, niet meer laten weten als werkgever dat je je aangesproken en op je edele delen getrapt weet door een kritische Facebook post, niet meer aan je personeel laten merken dat je kleinzieligheid en gebrek aan geestesleven je door duizenden blauwe duimpjes laten scrollen. Doe! Het! Niet! Meer! Het is een kwelling.

 

Tantalus