De strijd voor goede werkkrachten.

Januari 2018 
 
Het spel is op de wagen zullen we maar zeggen, kraamzorgorganisaties grazen het internet af naar werkzoekende kraamverzorgenden, informele contacten leiden steeds vaker tot de keuze voor een andere werknemer. Kennelijk zitten er geen kraamverzorgenden meer in de UWV bakken en is het plaatsen van personeelsadvertenties al weggegooid geld. 
 
De NBvK geeft vaak advies bij overstap van kraamverzorgenden. Er wordt steeds geadviseerd om bij de druk naar personeel zoekende ondernemingen te informeren naar de juiste toepassing van de cao.
 
Er zijn steeds terugkerende probleem die in sollicitatiegesprekken nauwelijks aan de orde komen, bij de nijvere personeelsdiensten heerst nog steeds het gevoel dat kraamverzorgen blij moeten zijn dat de bedrijven werk aanbieden.
Daar hoort niet bij dat je informeert naar correcte uitbetaling van reiskosten (‘wij doen gewoon 19 cent voor elke kilometer, veel eenvoudiger’). Dit in plaats van de al magere 26 cent in de cao die er nu is.
Ook bij wachtdiensten wordt er vaak creatief gedacht, zo kwam men tegen dat de ‘eerste’ wachtende recht had op de wachtdienstvergoedingen en het bataljon daarachter was slechts kosteloos beschikbaar.
 
Vaak is er verbazing als vraag wordt gesteld of er, omdat werken op rooster niet de gewoonte was bij veel ondernemingen, dan wel de voorgeschreven veertien dagen werden aangehouden voor de inzet. De vragen rond kosten van opleidingen en KCKZ registratie waren ook al niet vanzelfsprekend aan de orde. Gesprekken worden zodoende een kwelling voor menig personeelsfunctionaris, die zelfs bij 55 plussers vaak willen weten tot hoe laat werknemers ‘s avonds beschikbaar zijn, (alsof er geen 55plusregeling bestaat) 
 
Het advies aan de zoekende kraamverzorgende? Als je toch te kiezen hebt dan kies je voor een werkgever die zich wel aan de spelregels houdt.
Het advies aan de naarstig zoekende werkgevers? Kijk nog eens goed naar die cao, het is dan wel niet de beste maar wel de beste die we hebben, geef opdracht aan je management om zich er nauwlettend aan te houden, je krijgt er goed gemotiveerde en redelijk tevreden werknemers voor terug.
 
Tantalus