De NBvK start inventarisatie onder (oud) clienten kraamzorg 2018

augustus 2018 

In 2014 hebben we de hulp ingeschakeld van onze clienten. De kraamzorg dreigde uit het basispakket te raken omdat een aantal mensen in Den Haag vonden dat het een gemaksdienst was. Gelukkig hebben we met hulp van duizenden (oud) clienten aan kunnen tonen dat kraamzorg noodzakelijke zorg is waar veel gezondheidswinst mee te behalen is.

Nu doen wij weer graag een beroep op alle gezinnen van Nederland die in 2018 kraamzorg hebben ontvangen of binnen kort krijgen! Vertel ons wat er goed maar ook vooral wat er niet goed is gegaan zodat we aan verbeteringen kunnen werken. 

Ook kraamverzorgenden worden gevraagd hun ervaringen te melden. 

Want: 
Landelijk hebben we steeds meer te maken met tekorten waardoor gezinnen veel minder zorg ontvangen dan nodig of krijgen een niet voldoende kundige verzorgende aan het bed.

Daarom vragen we je onderstaande vragen te beantwoorden in een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

We zouden blij zijn met jullie reacties over:
- minder uren gehad dan dat je mag ontvangen
- veel wisseling van kraamverzorgende
- iemand aan het bed die (nog) niet voldoende is geschoold
- heb je correspondentie ontvangen waarin werd aangegeven dat je minder uren kunt verwachten?
- was de organisatie wel bereikbaar?

Werk je als kraamverzorgende?
- is de werkdruk te hoog omdat je meer uren maakt dan je contract? En te lange dagen?
- moet je veel dubbelen? 
- is er een te hoge belasting betreffende de wachtdagen en bereikbaarheidsdiensten?

Iedereen in Nederland heeft recht op voldoende kraamzorg en op een gezonde werkplek. 
Maar krijgt iedereen waar ze recht op heeft?

Wij horen steeds meer schrijnende verhalen. 
We verzamelen ze allemaal en zullen deze dit najaar aanbieden aan de minister van VWS die verantwoordelijk is voor goede geboortezorg. 
Met wederom de oproep om als ministerie heel snel de regie over de puinhoop in de kraamzorg te nemen en te zorgen dat de kraamzorg weer goed en voldoende geleverd kan worden. 

Deel je ervaring hier of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.