Keer het Tij

Voorjaar 2016

Ook de keuzevrijheid voor kraamzorg is in het geding als de ontwikkelingen en hervormingen in de geboortezorg zich voortzetten zoals minister Schippers nu van plan is.

Als haar plannen doorgaan is het de vraag of je straks nog kiezen kan voor een kraamzorgorganisatie waar je thuis bij voelt als kraamvrouw. En kun je als kraamverzorgende nog zelf kiezen waar je wilt werken? Bij een grote organisatie of bij een kleine organisatie? In een geboortecentrum, een verloskundige praktijk of als ZZP-er?

Als we niet oppassen krijgen we straks een grote eenheidsworst en moeten we ook nog maar afwachten of er van het beschikbare budget genoeg overblijft voor kraamzorg. NIet dat er bezuinigd wordt maar er is grote kans dat kraamzorgbudget wordt overgenomen door bijvoorbeeld ziekenhuizen en geboortecentra. De NBvK wil dat het budget voor kraamzorg binnen de geboortezorg geoormerkt en veilig gesteld wordt voor kraamzorg. Wij zijn hier momenteel hard voor aan het werk op diverse plaatsen, wij werken samen met de KNOV. Keer het Tij en de werkgeversorganisatie BO-geboortezorg.

Steun ons door (gratis) lid te worden zodat wij de stem van de kraamverzorgenden overal nog luider kunnen laten horen.

En vergeet vooral niet de petitie van Keer het Tij te blijven delen zodat we ook de enorme steun en waardering die wij in de samenleving voor ons werk hebben zichtbaar kunnen maken.