Arbeidsmarktproblemen in de kraamzorg blijven bestaan 

februari 2019 

Wij maken de balans op van 2018 en zien dat de problemen op de arbeidsmarkt in de kraamzorg blijven bestaan. Inmiddels wordt onze Monitor Werdruk in de Kraamzorg uit voorjaar 2018 (zie eerder bericht met link naar rapport)  ondersteunt door een groot onderzoek van VenVN eind 2018/begin 2019 dat tot precies de zelfde resultaten komt: het werken in de zorg is fantastisch mooi werk maar in de huidige omstandigheden niet vol te houden. Veel verpleegkundigen en verzorgenden zien zich zelf niet lang meer in het vak werken. Ondanks alle inzet en gekld die de ministers en werkgevers zeggen in te zetten. 

De overheid gooit er dure imagocampagnes tegenaan. Onder de noemer "werken in de zorg"  of "Ik werk met plezier in de zorg", worden burgers in Nederland uitgedaagd en verleid om in de zorg te komen werken. Helaas zullen deze nieuwkomers waarschijnlijk net zo hard weer verdwijnen. 

Want er wordt helaas niets gedaan aan de bestaanzekerheid en gezondheid van de mensen die werken in de zorg. De salarissen blijven (te) laag, de contracten onzeker en de werkdruk maakt dat mensen ziek worden, lichamelijk of geestelijk en deze groep kan na haar herstel vaak niet meer blijven werken in de zorg en verdwijnt naar elders. Waar men kan werken in betere omstandigheden. 

In de kraamzorg zien we dat de hoogste uitstroom zit in de instroom. Dus nieuwe, jonge kraamverzorgenden verdwijnen al tijdens hun opleiding of vlak daarna. Er worden nu nieuwe leerlingen geworven en opgeleid. De eerste klachten komen al binnen. Kraamverzorgenden in opleiding blijken snel zelfstandig ingezet te worden in gezinnen. Het nieuwe beroepscompententieprofiel wordt door nieuwe kraamzorgopleiders gebruikt om op te leiden maar er is nog geen nieuwe opleidingsprofiel dat door de gehele sector, samen met alle opleiders, organisaties en beroepsvereniging en KCKZ,  is opgesteld dus het is nog maar de vraag of deze mensen echt goed worden opgeleid of dat er straks blijkt dat er ook opleidingen zijn die mensen slecht hebben opgeleid. Een aantal van deze opleidingen zijn commercieel en vallen niet onder de Onderwijsinspectie. Niemand controleert de kwaliteit en er zijn geen kaders waaraan dat kan gebeuren.

 De gezinnen zullen de gevolgen van deze ontwikkeling waarschijnlijk als eerste gaan ervaren wanneer zij een onervaren leerling krijgen die zonder voldoende kennis en met "begeleiding op afstand" natuurlijk niet de professionele zorg kan waarborgen die nodig is. Het is wachten op de eerste klachten en incidenten. Uiteraard heeft dit dan gevolg voor de kwaliteit van de gehele geboortezorg. 

De oudere meer ervaren kraamverzorgenden zien wij nog steeds afhaken. Ze worden ziek, gaan met pensioen of stoppen eerder met werken omdat het werkplezier niet opweegt tegen de stress van altijd beschikbaar moeten zijn, niet ziek mogen zijn en geen roosters hebben die afgestemd zijn op prive omstandigheden.  Daarnaast kunnen zij steeds minder vaak hun werk zo doen als dat zij kwalitatief zouden willen doen.

Inmiddels slaat de griep slaat ook de kraamverzorgenden niet altijd over. Het kan dus zo maar zijn dat een kraamverzorgende ziek wordt en een paar dagen thuis moet blijven. 

Ziek zijn en worden is menselijk en kan iedereen overkomen. Ook kraamverzorgenden. In een beschaafde werkrelatie wordt er dan goed voor de werknemer gezorgd door de werkgever. Het inkomen wordt gegarandeerd en men krijgt de tijd om weer beter te worden. Helaas is dat niet overal zo. Zeker niet in de kraamorg.  Tantalus bijt de tanden stuk op alle nare verhalen die wij regelmatig blijven binnenkrijgen over slecht Lees vooral zijn blog

De NBVK  raadt iedere kraamverzorgende (en leerlingen) aan goed op te letten of zij werkzaam is bij een goede werkgever. Wij staan klaar met advies mocht je vragen hebben, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Zoek vooral een betere werkgever wanneer jij werkt bij een werkgever die jou overvraagt, onderbetaald of niet goed behandelt.  Zodat de slechte werkgevers gewoon niet kunnen stand houden.

Van belang is dan natuurlijk wel dat de betere of goede werkgevers hun deuren openstellen en zij hun personeel, naast betere omstandigheden, ook een contract en hoger salaris bieden dat beter aansluit bij inzet, uren die gewerkt (kunnen) worden en professionele kennis en vaardigheden. Of jou als leerling de tijd en ruimte geeft om het vak daadwerkelijk te leren en daarvoor ook samenwerkt met goede degelijke en ervaren opleidingsinstituten. 
Als er dan concurentie moet zijn in de kraamzorg, laat het dan zo tot uiting komen...