Goed Werkgeverschap in de kraamzorg: 

oktober 2018 

De afgelopen maanden krijgen wij steeds meer signalen van kraamverzorgenden dat zij het werken in de kraamzorg als zeer zwaar ervaren.  Niet het werken in de gezinnen vinden zij moeilijk en zwaar maar de omstandigheden waarin zij moeten werken. Uit ons rapport: Werkdruk in de kraamzorg 2018, kwamen schrikbarende cijfers en feiten. Zie: Monitor Werkdruk in de Kraamzorg

Wat kun je doen wanneer je geconfronteerd wordt met slecht werkgeverschap?

Wij raden aan vooral te doen wat bij jou past. De een zal snel een andere werkgever zoeken of gaan werken als ZZP-er de ander wil het onrecht dat zij ervaart aan de kaak stellen. Je kunt bij de NBvK terecht om samen te kijken naar wat bij je past. In een aantal orienterende gesprekken kunnen we je helpen een keuze te maken. Wij (de vrijwilligers van de Werkgroep Loondienst)  kunnen helpen met informatie over je rechten en plichten. 

Soms leidt dit ertoe dat een kraamverzorgende een juridisch traject start. Dat kan samen met een algemene vakbond maar de ervaring leert dat vakbonden niet snel naar de rechter stappen in de kraamzorg om slecht werkgeverschap aan te kaarten.

We zien dat kraamverzorgenden in deze vaak aangewezen zijn op zich zelf. Gelukkig dekken veel rechtsbijstandsverzekeringen de kosten wel. En soms gaan kraamverzorgenden gewoon door, ze nemen zelf een advocaat in de arm en staan op. Voor hun rechten.

De NBvK heeft het verlenen van individuele juridische bijstand niet opgenomen in onze statuten. Gelukkig zijn er inmiddels een aantal juridische geschoolde vrijwilligers die ons en onze leden bijstaan. Bijvoorbeeld met het schrijven van brieven of meegaan naar gesprekken. Ook zijn wij in contact gekomen met een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsrecht en samen met deze mensen staan wij klaar voor leden die op zoek zijn naar rechtvaardigheid en erkenning.

Wij bekijken graag samen met jou wat wij voor jou kunnen betekenen om zo samen met jou het gedrag van slechte werkgevers te toetsen en te zorgen voor jurispendentie in de kraamzorg zodat alle (toekomstige) kraamverzorgenden hier wat aan kunnen hebben en slecht werkgeverschap uitgebannen kan worden. 

Meer weten of wil je misstanden melden?

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer over voorbeelden van slecht werkgeverschap 

 

Slecht werkgeverschap: ziekmakend gedrag en het ontduiken van verantwoordelijkheden van de werkgever

Het handelen van de werkgever van Anna*  gedurende 3 jaar werd door haar ervaren als ernstig slecht werkgeverschap. Inmiddels denken juristen dat een rechter dezelfde analyse als Anna zal maken. Anna heeft inmiddels een advokaat die voor haar de onderhandelingen voert. Wij houden jullie op de hoogte van de uitkomsten van dit overleg. 

Het slecht werkgeverschap in deze uit zich in de volgende punten:

  1. arbeidstijdenwet is genegeerd en ontdoken
  2. slecht tot geen begeleiding tijdens ziekte
  3. Het aangevraagde bedrijfsartsconsult werd geweigerd
  4. verlofdagen werden ingezet ziekte,
  5. Team manager eistte toegang tot medische gegevens
  6. Planning zet medewerker onder druk tijdens ziekte
  7. vso aanbieden tijdens ziektewet
  8. weigeren uitbetalen van achterstallig ORT van 2012 tot 2017

* Anna is niet de echte naam van deze kraamverzorgende.