Actie oproep vakbonden: Laat je stem horen!

Mei 2018 

Waarom wordt de NBvK door de vakbonden niet betrokken bij de CAO kraamzorg? Dit is het antwoord dat een vakbondsbestuurder geeft op de vraag van een van onze leden, nadat op facebook de inzet van de CAO vanuit de werkgevers bekend is gemaakt:

 
"de NBvK is een beroepsorganisatie en geen vakbond, om die reden heeft BO ze niet aan tafel uitgenodigd. Zeg jij dat omdat je een goede cao wil en hoopt dat de NBvK hierin iets kan betekenen? Het enige dat helpt is als de kraamverzorgenden zelf hun stem laten horen en laten weten dat ze het niet eens zijn met de werkgevers. Dus laat zo veel mogelijk collega's reageren, ik neem alle opmerkingen ANONIEM mee naar de onderhandelingen. Het zou ook helpen als iedereen de leidinggevende of werkgever laat weten dat ze het er niet mee eens zijn." 

Lees hier de inzetbrief van de werkgevers die naar de vakbonden is gestuurd. 

Dus met andere woorden. Dames. Achter de computer en mailen! Laat je stem horen! Als dit actie vanuit de vakbond is, dan zullen wij alvast uiteraard namens onze leden reageren op het voorstel zoals bekend bij de partijen.

Ben je geen lid van de NBVK of wil je graag zelf ook wat doen, aarzel niet en luister naar de oproep van de vakbonden.  Samen staan we sterk en samen hebben samen kennis genoeg om haarfijn uit te leggen aan vakbonden en aan jullie werkgevers waarom het voorstel van de werkgevers NIET DOOR KAN en MAG GAAN!

Mail of stuur de brief per post naar de vakbonden, naar je werkgever en naar de brancheorganisatie BOgeboortezorg

Je kan ook kiezen om enkel naar BOgeboortezorg een brief te sturen of enkel naar de vakbonden. Doe vooral wat voor jou goed voelt en kies zelf bij wie jij jouw stem wilt laten horen. 

Klik hier: voorbeeld brief  ter inspiratie voor een eigen brief maar je kan deze brief ook gewoon overnemen en gebruiken om je stem te laten horen.  je kan hem per mail sturen of per post (dat kan anoniem!)

Je kan ook namens een groep deze brief sturen en dan zet je zoveel mogelijk handtekeningen van collega's er bij of je noemt het aantal collega's die deze  brief onderschrijven: 

Klik hier: voorbeeld brief groep

Hiermee kun je nog anoniemer je stem laten horen, mocht je dat liever doen. 

Mail/post adressen vakbonden vind je op hun websites. 

De vakbonden die aan tafel zitten zijn:

FNV, CNV, NU91 en FBZ. 

Mail of post adressen vakbonden vind je op hun websites. Stuur je brief of mail ter attentie van de bestuurder CAO kraamzorg. 

Wanneer je je werkgever mailt, mail dan vooral naar de directie en/of raad van bestuur en vergeet vooral niet de OR  in cc mee te nemen of apart te sturen. Je staat hier zeker sterker en veiliger wanneer je anoniem namens een groep verstuurd. Noem dan, als je geen handtekeningen kan of wil verzamelen, wel het aantal collega's namens wie ze deze brief versturen. 

Mail ook naar BOgeboortezorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of als dat niet werkt, stuur ze de brief per ouderwetse post: 

BOGeboortezorg
tav de directie, de CAO onderhandelaars en het bestuur
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht

Veel succes!